Deelnemende kunstenaars

Bob Jansen

Bob Jansen maakte kennis met de schilderkunst via zijn opa, die als amateurkunstbeoefenaar figuratief werk produceerde. Vanaf zijn achttiende jaar gaat Bob zelf als kunstschilder aan de slag op grote doeken in abstract-expressionistische stijl. Er volgt een cursus portretschilderen bij Artiance in Alkmaar, waarna in Amsterdam een cursus etsen en grafiek wordt afgerond. Daarbij ontwikkelt hij zich verder via beeldende vorming en modeltekenen bij Crejat.

Lees verder: Introductie Bob Jansen
Zie ook: www.bobjansen-art.nl


Robert-Jan Vleesch Dubois

Kunstenaar en gedreven muzikant.  Speelt van kindsbeen af  klarinet en saxofoon, maar  weet ook zijn weg op fluitsynthesizer en niet-westerse fluiten. Liefhebber van een breed spectrum aan muziek, crossovers met wisselende stijlen en het vrije experiment. Mede-organisator van de muzikale sessies in de grote zaal van wijkcentrum Rekere 2.0 . Hier alvast een soundbite van de compositie auriapro (bas, drums, cello, saxofoon).


Jelle Bouwhuis

De tekenaar Jelle Bouwhuis (1958) groeide op in de Indische Buurt in Amsterdam. Al op  jonge leeftijd was hij intensief met tekenen bezig en dat is in zijn geval nooit opgehouden. Dieren, landschappen, vulkanen, watervallen en andere natuurfenomenen vormden het onderwerp van fantasierijke tekeningen. In de jaren zeventig ontstond de interesse voor bouwkunst en stedenbouwkunde. Het was dus niet meer dan logisch dat hij in de tachtiger jaren koos voor een bouwkundeopleiding aan de HTS in Amsterdam en een avondstudie ‘vrij schilderen en tekenen’ volgde aan de Rietveldacademie. In die tijd leerde hij zichzelf gitaar en synthesizer te bespelen.

Avlan Orlamindakwartier

Semyat – Visser en vogelaar

Lees verder: Introductie Jelle Bouwhuis
Zie ook: www.vacuum-art.nl

 


Sjoerd van Berkel

Na een productieve periode als creatief tekstschrijver (o.a. studentencabaret) en dichter ontwikkelde Sjoerd van Berkel (1967) zich als autodidact op beeldend gebied. Het begon met de gift van enkele potten plakkaatverf en een rol achterbehang van een goede vriend. Kleurrijk, onbevangen en expressief ging Sjoerd aan de slag. Al gauw bleek zijn poëtisch schilderstalent waarbij de naïeve verwondering van het kind door alle werkstukken heen zichtbaar is. Sjoerd exposeerde bij de (twee)jaarlijkse kunstroute in Alkmaar-Noord, wijkcentrum Overdie, verzorgingshuis Rekerheem, Medisch Centrum Alkmaar en Atelier 9en40. De reacties waren veelal zeer postief.

Italië

Dordrecht

Vader en zoon

Zie ook: Presentatie Sjoerd van Berkel bij kunstgroep Huiswaard


Felix Hogeboom

Felix Hogeboom (1965) tekent in een eigen naïeve stijl en werkt bij voorkeur met fineliner op klein formaat papier, waarbij een fantasierijke stoffering van de tekening van belang is. Het tekenen is voor hem een nevenactiviteit naast zijn werk als tekstschrijver/dichter en performer. Daarbij is Felix actief als webmaster en auteur van de website van het kunstcollectief.

Ismaïl’s home

Harries home

Joke’s home


Rhea Ruppert

Rhea Ruppert is altijd gedreven geweest door een intense, snelle weergave in aquarel van landschappen, mede door haar gevoelsbeleving van de natuur die inspireerde tot het schrijven van gedichten. Daarnaast ontwerpt ze dessins voor kleding, interieurstoffen en cadeaupapier. Verder is het componeren van korte verhalen, columns en ritmische rijgedichten een spannende bezigheid!

Verlichte wegen

Sappho

Vrije Vogel

Karin Dokter

Alkmaarse schilderes, zangeres en dichteres met liefde voor zang, dans en kunst. Jarenlang deelneemster aan de  kunst-10-daagse met landschappen en stillevens. Kleurrijke schilderijen in verschillende formaten met stijlinvloeden van de Bergense school. De kleur van de lijsten is meestal afgestemd op die van het geschilderde onderwerp. Karin werkt op canvasdoek en/of papier en gebruikt zowel olie- als acrylverf. Schilderwerk in opdracht is mogelijk.

Petten N.-H. 1612

Stilleven

Polderlandschap

​​Annie van Riemsdijk

Annie van Riemsdijk ontdekte haar tekentalent op school. In 1980 begon ze als autodidact met schilderen, daarna ging ze in de leer bij een kunstschilder. Cursussen ’tekenen, schilderen en keramiek’  bij ACKV/Artiance in Alkmaar volgden. Vanaf 1990 intuïtief schilderen bij Dea Monteiro, vaak met twee handen tegelijk, waarbij de meest mooie vormen ontstaan. ‘Ik gebruik graag heldere kleuren met acryl en oliepastel op doek en papier. Het eindresultaat is altijd spannend.’

Vader tijd (collage)

intuïtief

Vrije vorm

Astrid van der Linde

Creativiteit komt met de jaren, wil graag iets creëren dat nog niet op de markt is: Abstracte materieschilderingen waarin zonnebloempitten, kruiden of vermicelli zijn verwerkt. Ik werk ook graag met bijenwas waarmee abstracte schilderingen die tot de verbeelding spreken kunnen worden gerealiseerd.

was/abstract 1

was/abstract 2

was/abstract 3