Intro

Samen schilderen, tekenen of muziekmaken ?

Kunstcollectief Huiswaard is ontstaan vanuit de behoefte aan samenwerking en contact tussen de deelnemers aan kunst- en muziekroute Huiswaard 2017.

Kunstcollectief Huiswaard is nét even anders. Kunstbeoefenaars uit de wijk en omgeving maken op basis van eigen ideeën teken- en schilderwerk, muziek, schrijfwerk en poëzie.

De volgende kunstenaars hebben zich aangesloten:  Astrid van der Linde, Annie van Riemsdijk, Robert-Jan Vleesch Dubois, Bob Jansen, Jelle Bouwhuis, Karin Dokter, Rhea Ruppert  en Diana van Mastrigt.

We komen op de 1e en 3e dinsdagavond van de maand samen vanaf 19.30u bij wijkcentrum Rekere 2.0 in ruimte 504 (trap op, bovenverdieping), Drechterwaard 16 in Alkmaar-Noord, naast het Clusius-College. Tijdens de tweewekelijkse Kunstavond wordt er getekend en/of geschilderd en is er ruimte voor uitwisseling, er kan ook muziek worden gemaakt. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom !

Rhea Ruppert

Astrid v.d. Linde

Annie van Riemsdijk

Kunstcollectief Huiswaard stelt zich voor

Huiswaard bruist van het talent en de creativiteit. Kunstcollectief Huiswaard presenteert zich  met groepsexposities en jamsessies volgens eigen formule waarbij muziek en poëzie met elkaar een dialoog aangaan. In 2018 werden twee sessies ‘muziek en poëzie’ georganiseerd en vond Pop-Up ‘Kunst en Muziek’ plaats, met expositie van Bob Jansen, Jelle Bouwhuis, Rhea Ruppert, Karin Dokter, Annie van Riemsdijk  en Astrid van der Linde. Robert-Jan Vleesch Dubois verzorgde de muziek. De presentatie was in handen van Paul Hergaarden.

Bij de eerste sessie was Dichterskring Alkmaar te gast en kreeg het publiek de gelegenheid om zelf een stemmig natuurgedicht van Dick van Hoeve voor te dragen. Het kunstcollectief gaat graag de samenwerking aan met andere creatieve groepen en muzikanten en biedt hen ruimte op het podium. We geven de voorkeur aan origineel werk, dus geen covers. Het is de bedoeling om de muzieksessies tweemaandelijks te organiseren. Daarbij zal er regelmatig worden geëxposeerd in de hal van Rekere 2.0.