Intro

Tekengroep van start

Kunstcollectief Huiswaard komt op de 1e en de 3e dinsdagavond van de maand vanaf 19.30 uur samen in ruimte 504 (trap op, bovenverdieping) van De Rekere 2.0, Drechterwaard 16 Alkmaar.  Tijdens de tweewekelijkse kunstavond wordt er getekend en/of geschilderd en is er ruimte voor uitwisseling, er kan ook muziek worden gemaakt.  Ben je creatief en ontmoet je graag andere creatievelingen? Kom dan naar onze bijeenkomsten en neem zo nodig materiaal mee. De entree is gratis, de sfeer is goed en de kennismaking vrijblijvend. Wees welkom !


 

Spilstraat (sloot)


  

Huiswaard 1 (speelveld)


  

Huiswaard 2

Jelle Bouwhuis ‘(Sub)Urban Sketching’

Tekenaar/gitarist Jelle Bouwhuis heeft Kunstgroep Huiswaard opgericht samen met Ab Olie en kunstenaars uit de buurt. Jelle woont al meer dan 40 jaar in de Huiswaard en laat zich graag inspireren door de bebouwde omgeving, zowel in Alkmaar als in de wijk, maar ook in heel Nederland en daarbuiten tijdens vakantiereizen. Jelle werkt met oliepastelkrijt en hanteert een schetsmatige aanpak met veel aandacht voor een sfeervol en levendig tekenresultaat.

Zie ook: (YouTube) Filmpje ‘Suburban sketching met Jelle’


Kunstcollectief Huiswaard stelt zich voor

Huiswaard bruist van het talent en de creativiteit. Kunstcollectief Huiswaard presenteert zich  met groepsexposities en jamsessies volgens eigen formule waarbij muziek en poëzie met elkaar een dialoog aangaan. In 2018 werden twee sessies ‘muziek en poëzie’ georganiseerd en vond Pop-Up ‘Kunst en Muziek’ plaats, met expositie van Bob Jansen, Jelle Bouwhuis, Rhea Ruppert, Karin Dokter, Annie van Riemsdijk  en Astrid van der Linde. Robert-Jan Vleesch Dubois verzorgde de muziek. De presentatie was in handen van Paul Hergaarden.

Bij de eerste sessie was Dichterskring Alkmaar te gast en kreeg het publiek de gelegenheid om zelf een stemmig natuurgedicht van Dick van Hoeve voor te dragen. Het kunstcollectief gaat graag de samenwerking aan met andere creatieve groepen en muzikanten en biedt hen ruimte op het podium. We geven de voorkeur aan origineel werk, dus geen covers. Het is de bedoeling om de muzieksessies tweemaandelijks te organiseren. Daarbij zal er regelmatig worden geëxposeerd in de hal van Rekere 2.0.

Rhea Ruppert

Astrid v.d. Linde

Annie van Riemsdijk