Intro

Samen schilderen, tekenen of muziekmaken ?
Kunstcollectief Huiswaard is ontstaan vanuit de behoefte aan samenwerking en contact tussen de deelnemers aan kunst- en muziekroute Huiswaard 2017. Het eerste gezamenlijke project is een  geschilderd drieluik dat als decor bij de jamsessie kan gaan dienen.

Decorschildering

De volgende kunstenaars hebben zich aangesloten: Ad van Spreeuwel, Astrid van der Linde, Annie van Riemsdijk, Robert-Jan Vleesch Dubois, Bob Jansen, Jelle Bouwhuis, Karin Dokter, Rhea Ruppert (passief) en Diana van Mastrigt.

We komen op de 1e en 3e dinsdagavond van de maand samen vanaf 19.30u bij wijkcentrum Rekere 2.0 in ruimte 504 (trap op, bovenverdieping), Drechterwaard 16 in Alkmaar-Noord, naast het Clusius-College. Ontspannen hobbybeoefening en elkaar inspireren is het uitgangspunt. Niets moet, alles mag, nu ja, veel is mogelijk.


Kunstcollectief Huiswaard stelt zich voor

Kunstcollectief Huiswaard is ontstaan na de kunst-en muziekroute Huiswaard 2017, vanuit de behoefte aan samenwerking en contact van de deelnemende kunstbeoefenaars. Kunstcollectief Huiswaard is net even anders. Kunstbeoefenaars uit de wijk en omgeving maken op basis van eigen ideeën teken- en schilderwerk, muziek, schrijfwerk en poëzie.

Huiswaard bruist van het talent en de creativiteit. Het collectief organiseert groepsexposities en jamsessies. Vorig jaar waren er twee sessies met muziek en poëzie en vond het eerste evenement Pop-Up ‘Kunst en Muziek’ plaats, met expositie van Bob Jansen, Jelle Bouwhuis, Rhea Ruppert, Karin Dokter, Annie van Riemsdijk  en Astrid van der Linde. Robert-Jan Vleesch Dubois verzorgde de muziek. De presentatie was in handen van Paul Hergaarden.

Bij het eerste evenement was Dichterskring Alkmaar te gast en kreeg het publiek de gelegenheid om zelf een stemmig natuurgedicht van Dick van Hoeve voor te dragen. Het kunstcollectief gaat graag de samenwerking aan met andere creatieve groepen en muzikanten en biedt hen ruimte op het podium. We geven de voorkeur aan origineel werk, dus geen covers. Het is de bedoeling om de muzieksessies tweemaandelijks te organiseren. Daarbij zal er regelmatig worden geëxposeerd in de hal van Rekere 2.0.

Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom, we inspireren elkaar, staan open voor het experiment, waarbij een kruisbestuiving tussen muziek, gesproken woord en beeldende kunst tot de mogelijkheden behoort.

Kunstcollectief Huiswaard komt op de 1e en de 3e dinsdagavond van de maand vanaf 19:30u samen in ruimte 504 (trap op, bovenverdieping) van Rekere 2.0, Drechterwaard 16 naast het Clusius-College. Tijdens de tweewekelijkse Kunstavond wordt er getekend en/of geschilderd en is er ruimte voor uitwisseling, er kan ook muziek worden gemaakt.