Jelle Bouwhuis

Jelle Bouwhuis bij de Rekere 2.0

Jelle Bouwhuis is actief op veel gebieden:  beeldende kunst, muziek en bouwkunde. Zijn beeldende werk omvat voornamelijk tekenwerk,  zowel vrij werk als illustratiewerk en het ontwerp van posters, logo’s en CD-hoezen. In de groep Fruitcompagnie is hij de muzikant (synthesizer en gitaar). Als bouwkundig ontwerper  ontwierp hij diverse gebouwen, een binnentuin, een monument, en nam deel aan restauratie- en renovatieprojecten.

Het tekenwerk van Jelle Bouwhuis bestaat uit schetsen in oliepastel, en uit fantasy-tekeningen. Deze tekeningen, meest op A4-formaat,  vallen op door de fijne detaillering. Jelle wordt daarbij geïnspireerd door oude etsen en gravures. Omstreeks 1980 begon Jelle  met het creëren van de fantasiewereld “Essal” om  zijn  vroege tekeningen in een fictieve samenhang te plaatsen.  De fantasiewereld omvat inmiddels enige honderden stadsontwerpen. Vaak gaat het om abstracte stadsplattegronden, maar er zijn ook tekeningen van  stadswijken, stadsgezichten, paleizen en woonhuizen. Gaandeweg ontstonden er verhalen die zich afspeelden binnen de fantasiewereld. Deze zijn zowel individueel als in samenwerking met anderen geschreven en uitgegeven.

Jelle’s expositie omvat een collage die het leven in verscheidene steden op de planeet “Essal” weergeeft, daarbij zijn er in de gebouwde en natuurlijke omgeving soms overeenkomsten met onze aarde te zien.

Voor nadere informatie:  www.vacuum-art.nl