Open dag bij Rekere (9-2-2019)

Kunstcollectief Huiswaard bij Open dag Rekere 2.0 (zat. 9-2-2019)

Beeldende kunst, voordrachten en muziek. Kunstcollectief Huiswaard presenteert zich bij de Open dag van wijkcentrum Rekere 2.0 met een expositie in de hal en kleine zaal.  Kleurige, fantasierijke schilderingen van Annie van Riemsdijk, Karin Dokter en Astrid van der Linde. Curieus tekenwerk van Jelle Bouwhuis, voorstellingen uit een fantasywereld, waarbij de nauwgezette pentekening opvalt.

wegwijzer naar de zaal

schilderij Annie v.R.

Jelle op gitaar met synthesizer

Robert-Jan  bespeelt de fluitsynthesizer

Karin Dokter laat  werkstukken zien die gemaakt zijn tijdens haar Kidz workshop. Astrid van der Linde geeft uitleg bij haar wasschilderingen, een schildertechniek die voor ieder toegankelijk is en waarbij met een strijkbout gesmolten was in diverse kleuren op papier wordt aangebracht.

Annie van Riemsdijk toont vrij schilderwerk met abstracte figuratie waarbij de verbeelding een vrije loop is gelaten. Tijdens de Open dag is er een knutseltafel waaraan de allerkleinsten met verf, krijt of potlood tekeningen kunnen maken.

Petra van Rijn leest poëzie

Schilderij Karin D.

tek. Jelle

tek. Astrid

tek. Felix/Jelle

Tijdens de Open dag wordt er gemusiceerd door de Fruitcompagnie ‘muziek en poëzie’, bestaande uit Felix Hogeboom (zang/voordracht), Jelle Bouwhuis (gitaar/synths/) en Thijs Fatels (kleine percussie/effecten).  Het accent ligt hierbij op het eigen kleinkunstliedrepertoire.

Petra van Rijn leest poëzie met een autobiografische inslag waarbij nauwgezette observatie en maatschappelijke betrokkenheid naar voren komen. Het is aan het gehoor om hierin ervaringen uit de eigen jeugd en levensgeschiedenis te herkennen.

Jelle en Robert-Jan maken ‘experimentele muziek’ met gitaar, synthesizer en fluit waarbij Felix enige dichterlijke teksten probeert te performen. Het geluid in de zaal is goed uitgebalanceerd, zowel stem als instrumentalisten zijn duidelijk hoorbaar. Hans Brandjes schuift aan met beats, gestuurd vanaf zijn mobiele telefoon. Menno geeft ritmische ondersteuning op de kacha.

De poëzie is bespiegelend van aard, met een serieuze toon. Het resultaat van de ‘vrije set’ is wisselend, wel treft de bezoeker van de kleine zaal de bijzondere atmosfeer, en eenmaal binnen kun je de tekeningen en schilderwerken gemaakt door leden van het kunstcollectief op je gemak bekijken.

Felix Hogeboom